Telefon

BARCELONA - CASTELL DE PERALADA - COSTA BRAVA

JONAS KAUFMANN – PLACIDO DOMINGO 27 juli – 31 juli 2018

  Under augusti hålls festivalen Castell de Peralada i de vackra omgivningarna kring det medeltida slottet. Slottet ligger i byn Peralada  i  östra Spanien och hör till provinsen  Girona Katalonien . Auditoriet som byggs upp i slottsparken är den perfekta platsen för konserter i sommarnatten. Historia och prestige präglar festivalen, både på grund av dess konstnärligt höga nivå och för det otroliga katalanska landskapet där den äger rum. Tack vare festivalen utgör den här medeltida byn centrum för kultur och i Costa Bravas sommarnätter. Av sin stora kärlek till musiken, anordnade festivalens ordförande, Carmen Mateu festivalen för första gången 1987 och numera anses den som en av sommarens viktigaste.

Upptäck Costa Brava , som har belönats med en häpnadsväckande skönhet som får dig att tappa andan, i ett virrvarr av känslor där naturen spelar huvudrollen och där Du längs kusten slås med häpnad av dess utsökta stränder, fantastiska grottor och klippor.

Vi besöker festivalen och lyssnar till en konsert med stjärntenoren JONAS KAUFMANN och ett konsertant framförande av Jules Massenets Thaïs med legendariska tenoren PLACIDO DOMINGO i huvudrollen. Utflykt gör vi till en av Kataloniens vackrast belägna och mest berömda vingårdar, där vi förstås också får vara med om en vinprovning. Bor gör vi vid medelhavets strand i kuststaden Tossa del mar på 4-stjärniga Hotell Delfin 4 . Reseledare är operasångare Magnus Kyhle .

Fredag 27:e juli Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Barcelona

Vi flyger vid middagstid från Sverige och landar i Barcelona på tidig eftermiddag. Vår stora bekväma buss tar oss från flygplatsen till vårt lyxiga hotell i Tossa del mar .

Efter incheckningen träffas vi i hotellets restaurang, för en välkomstmiddag fylld av fantastiska smaker och spanska specialiteter.

Lördag 28:e juli Tossa del mar - Peralada

Efter frukostbuffén samlas vi för en stadsrundvandring i Tossa del mar , som vi avslutar med en gemensam lunch i den vackra medeltida stadsmiljön. Sedan finns tid för egna strövtåg eller en stund vid medelhavets strand innan vi sätter oss i bussen för färd till Castell de Peralada och konserten med JONAS KAUFMANN. Återresa med bussen till hotellet i Tossa del mar.

 

 

Söndag 29:e juli Tossa del mar – Peralada

Efter intagen frukostbuffé är dagen fri för egna aktiviteter. Framåt kvällen samlas vi åter vid hotellet, sätter oss på bussen och åker återigen till fantastiska festivalområdet i Peralada för att avnjuta Jules Massenets opera Thaïs , i ett konsertant framförande med storstjärnan PLACIDO DOMINGO i en av huvudrollerna. Därefter tar bussen oss åter till hotellet.

Måndag 30:e juli Tossa del mar – Girona

Efter frukost sätter vi oss i bussen för en guidad tur runt det bedårande vackra Katalonien och provinsen Girona. Utfärden når vid lunchtid den en av Kataloniens mest berömda vingårdar där vi får en rundvandring med tillhörande vinprovning och sedan intar vi en gemensam lunch. Sedan går färden åter mot Costa Bravas kust under ledning av vår kunniga guide. Framåt kvällningen är vi åter vid hotellet i Tossa del mar.

Tisdag 31:e juli Tossa del mar – Barcelona – Sverige

Efter det att frukostbuffén är intagen checkar vi i lugn och ro ut från hotellet för att så småningom gå ombord på vår bekväma turistbuss för färden mot flygplatsen utanför Barcelona och hemresan mot Sverige.

 

Pris per person i dubbelrum: 24.950 kr

Pris för dubbelrum för enskilt bruk: 3.300 kr

Tillägg för rum med egen balkong: 950 kr

 

Resefakta:

Allt detta ingår:

Flyg T&R Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Barcelona samt flygtransfers. 2 konsertbiljett, bägge på parkett. 2 luncher, 1 middag, inkl. måltidsdrycker. Guidade enligt program. Vinprovning. 4 övernattningar på Hotell Delfin 4 i Tossa del mar, inkl. frukost.

 

 


Skriv ut | Boka direkt