Telefon

Semperoperan I Dresden 4 - 7 MAJ 2018

 

Följ med till Dresden, en av de städer som med sina konstskatter utgör Europas kulturvagga. Teaterarkitekten Gottfried Semper's berömda operahus är världsberömt för sin sagolika akustik som många har försökt efterlikna, t.ex. vid bygget av Göteborgsoperan och Norrköpings konserthus – för att nämna några i vårt eget land. Dresdener Staatskapelle är en av världens äldsta orkestrar, grundat 1548. Det är en upplevelse att höra denna berömda orkesters klang välla upp ur orkesterdiket, och sångare och dirigenter tävlar om att få komma dit. På denna resa får vi uppleva Verdis ÖDETS MAKT samt Mozarts FIGAROS BRÖLLOP .

Vi besöker också den berömda barockanläggningen Zwinger med sina konstskatter från kurfurstarnas tid, den återuppbyggda skönheten Frauenkirche samt gör en utfärd till staden Meissen med sin berömda porslinsfabrik. Givetvis äter vi gott och dricker av det berömda tyska vinet! Vi bor på högklassiga Hilton Hotel centralt beläget i Dresden. Reseledare Tomas Svendén.

 

FREDAG 4 MAJ AVRESA

Avresa från Arlanda eller alternativt Köpenhamn och Göteborg mitt på dagen till Berlin. Vi landar 15.00 i Berlin, och där väntar vår buss och guide för färd till Dresden.Väl framme ser vi bl.a. barockanläggningen Zwinger samt Semperoperan, Frauenkirche, Hofkirche, Residenzschloss och Brühlsche Terrasse som även kallas för ”Europas balkong”. Vi installerar oss i våra rum och äter sedan välkomstmiddag på hotellet.

 

LÖRDAG 5 MAJ DRESDEN

Efter frukost besöker vi en av Europas mest betydande konstsamlingar ” ALTe Meister” de gamla mästarna i barockanläggningen Zwinger . Vi gör dessutom ett besök i Zwinger porslinsmuseum.

Efter en kortare busstur utmed floden Elbes strand kommer vi fram till den lilla staden M eissen.

Lunch äter vi i Meissen på restaurang Vincent Richter. Efter lunch besöker vi porslinsfabriken där vi får en demonstration av hur det så kallade ”vita guldet” produceras. Det finns också ett fint porslinsmuseum på området. Åter till Dresden och på kvällen väntar Giuseppe Verdi's ÖDETS MAKT kl. 19.00.

Dirigenten Mark Wigglesworth leder ett internationellt sångarlag med bl.a. sopranen Emily Magee, mezzosopranen Elena Maximova och tenoren Gregory Kunde.

SÖNDAG 6 MAJ DRESDEN

Efter frukost gör vi en kulturhistorisk vandring i Dresden. Turen tar oss till en hel rad intressanta sevärdheter som man inte upptäcker på egen hand. Lunch på en trevlig lokal restaurant och eftermiddagen fri.

På kvällen ges på Semperoperan Wolfgang Amadeus Mozart's FIGAROS BRÖLLOP kl. 19.00.

Som Greven hör vi Christoph Pohl, Grevinnan sjungs av Ute Selbig, Susanna är Emily Dorn och titelrollen Figaro sjungs av Evan Hughes, och det hela dirigeras av Ido Arad.

MÅNDAG 7 MAJ HEMRESA

Efter frukostbuffé checkar vi ut från hotellet och vår bekväma buss tar oss till flygplatsen i Berlin för hemresa till Stockholm eller alternativ avreseflygplats.

Pris per person i dubbelrum kronor :14.450 :-

Tillägg för enkelrum kronor:2.500 :-

 

Allt detta ingår:

Flygresa till Dresden T/R, inkvartering 3 nätter i dubbelrum på Hilton hotell i Dresden, 3 frukostbufféer, busstransfers enl. program, sightseeing, utfärder och entréer en l. program, 1 middag, 2 luncher, parkettbiljetter till 2 föreställningar på Semperoperan. Måltidsdrycker ingår.

Reservation för valuta förändringar. Resan publicerad 2017-10-22

 

>> Resevillkor


Skriv ut | Boka direkt