Telefon

MUSIKKRYSSNING

SEA CLOUD II LONDON TILL HAMBURG

11—18 juni 2018
Öppet hav, vita segel och underbara havsnätter

 

LONDON/PORTSMOUTH – HONFLEUR – BRÜGGE – HAMBURG ” Elbphilharmonien”

Upplev en fläkt från segelfartygens tid och flärd! En tid när en resa företogs per båt och passagerarna ombord levde i en annan värld då fartyget korsade oceanerna. Onåbar för yttervärlden ägnade man sig åt att koppla av, umgås, vila och läsa god litteratur. Romantik under den vackra sommarhimlen omgiven av det oändliga havet var heller inte en okänd företeelse…

London i gott sällskap och en pianoafton med en av pristagarna från den internationella Steinway-pianotävlingen, denna gång den koreanske pianisten Yekwon Sunwoo. Impressionisternas Honfleur i Normandie, historiska byggnader, katedraler och kanaler i Brügge, Belgien. Vi har ett begränsat antal biljetter till förmiddagskonserten i det nya konserthuset ”Elbphilharmonien” i Hamburg. Förmiddagskonsert med Dvořáks SYMFONI NR.6. och Brahms PIANOKONSERT NR.2.

Vid varje resa medföljer en intressant föredragshållare. Denna gång är det Ulrich Gerhartz från Hamburg, som lärde sig yrket som pianotillverkare i fabriken Steinway & Sons. Hans titel är ”Master Piano Maker”. Ombord ges underhållande samtal om pianots historia och konstruktion.

Dessutom medverkar den ryska pianisten Anna Tsybuleva.

Reseciceroner: Tomas Svendén och Johan Molander från Kungliga Operan.

Programmet:

 

Måndag 11 juni STOCKHOLM – LONDON

Vi flyger från Arlanda/Kastrup till London (Heathrow). Transfer till vårt 5-stjärniga ”Hotell Corinthia”. Incheckning. Till kvällen, kort promenad till en av de exklusiva privata klubbarna på Pall Mall. Cocktailmottagning följt av en privat pianoafton med en av Steinwaypristagarna. Denna gång den koreanske pianisten Yekwon Sunwoo.

 

Tisdag 12 juni LONDON - PORTSMOUTH

Efter frukost, hämtar vår buss för att se några av Londons sevärdheter. På Royal Albert Hall får vi en guidad tur. Efter en enklare (snack!) lunch kör vi till Portsmouth för ombordstigning på Sea Cloud II.

Innan fartyget lägger ut, kl. 17.00, bekantar vi oss med det vackra segelfartyget, byggt 2001, och våra luxuöst inredda hytter och andra utrymmen. Middagen ger oss resans första upplevelse av det goda köket ombord, som vi avnjuter efter vår avgång mot Normandie.

Dagarna ägnas sedan åt att vänja sig vid den avslappnade däckstillvaro som snart kommer att kännas fullt naturlig - endast avbruten av en härlig lunch, eftermiddagste med hembakade godsaker, drinkar i baren och en härlig middag ombord. Hela tiden erbjuds vi tillfällen till avkoppling och glad samvaro. Varje dag bemannas baren av pianisten Peter. Kortspel, schackspel, föredrag, rundvandringar på fartyget eller trivsamt samspråk med besättningen på bryggan som gärna berättar om navigering till havs, är bara ett litet axplock av allt som erbjuds. Den som vill läsa en god bok har verkligen ett gyllene tillfälle ombord; välkommen till det lilla biblioteket!

 Onsdag 13 juni HONFLEUR/Normandie


Den som orkar stiga upp i ottan, får vara med om ett av naturens under: -den vackra soluppgången till sjöss. Den morgontidige kan från kl. 6.30 avnjuta kaffe/te, juice, frukt och bakverk som en första frukost i baren på akterdäck innan den stora frukosten öppnar kl. 7.30 i matsalen. Fartyget lägger till kl. 8.00 i Honfleur , som ligger vid floden Seine s utlopp. M ånga berömda impressionister fångade stadens pittoreska atmosfär p å duk under 1800-talet. Honfleur hedrar sina berömda söner, må laren Eugène Boudin och kompositör en Eric Satie. Här verkade även Monet, Renoir och Cézanne.

Alternativt gör vi en kulinarisk utflykt till Normandie med provsmakning av calvados, cider och camembert. Tillbaka till fartyget och kl. 14.00 är det avgång mot Belgien. Ikväll kaptenens välkomstcocktail och middag.

Torsdag 14 ju ni OSTEND/BRÜGGE


Efter frukost tillbringar vi förmiddagen i en vilstol på däck.

Vi anländer till Ostend kl.13.30. Här byggde Kung Leopold II det vita palatset och de långa, fantastiska, skuggiga gallerierna på stranden. Tankarna går till La Belle Époque, när Ostend var aristokratins favorit som sommarort på den flamländska kusten.

Transfer till Brügge. Till denna Hansastad kom handelsmän från hela Europa redan på 1200-talet. Innanför stadsmurarna är stadens medeltida bebyggelse väl bevarad. Brugge är ovedersägligen en av de mest tilltalande städerna i Europa. Kanaler, gränder, kyrkor, fattighus, patricierhus, dekorativt restaurerade gavlar och museer fulla av konstskatter, bildar en helhet där det förflutna ständigt är närvarande. Därtill är Brugge en levande modern och romantisk stad, som har något att erbjuda den mest krävande besökaren. I kapellet på Johanneshospital förvaras det berömda Ursulaskrinet (1489), ett enastående miniatyrarbete utfört av flamländaren Hans Memling. Den österrikiske kompositören Erich Wolfgang Korngolds opera ”Die tote Stadt” är förlagd till Brügge. Staden har bevarats på UNESCO världsarvslista. På kvällen intar vi som vanligt cocktails och middag ombord. Under natten seglar vi ut mot Nordsjön.

 

Fredag 15 juni TILL HAVS

I dag njuter vi av livet ombord medan vi styr norrut på Nordsjön. Passa på att dåsa i en solstol på däck, betrakta havets skönhet, en bok och en läskande dryck eller observera Sea Cloud II:s besättning medan de sköter sina sysslor på en ”windjammer” för fulla segel. Eftermiddagskaffe/te och läckra bakverk serveras på akterdäck. Under de här dagarna erbjuds flera olika aktiviteter. Frukost, lunch och middag ombord.

 

Lördag 16 juni TILL HAVS

Frukost och lunch ombord. Ännu en dag på väg norrut. Här kan man deltaga i fartygets olika aktiviteter. Missa inte gastarna som gör hissandet av segel till en intressant och spektakulär händelse. Eftermiddagskaffe/te och läckra bakverk serveras på akterdäck. Vi seglar mot vårt mål Hamburg. Till kvällen kaptenens avskedscocktail och middag.

 

  Söndag 17 juni HAMBURG

Panoramautsikt över Elbe. SEA CLOUD II glider långsamt uppför floden Elbe och hamnen i Hamburg. Vid hennes förtöjning vid "Überseebrücke" hälsas vi av Hamburgs nya landmärke, "Elbphilharmonie", ankomst kl. 08.00.

Vi lämnar nu Sea Cloud II kl. 09.00 för denna gången och kl. 11.00 är det dags, för de som har förbokat biljetter, till förmiddagskonserten i det nya konserthuset ”Elbphilharmonien” . Anton Dvořáks SYMFONI nr.6 och Johannes Brahms PIANOKONSERT nr.2 står på programmet.

Dirigent: Pablo Heras-Casado. Pianosolist: Francesco Piemontesi. Elbphilharmoniens orkester.

Vi har ett begränsat antal biljetter till denna förmiddagskonsert.

Boka resan i tid så att ni kan få denna mycket exklusiva möjlighet. Alternativt gör vi ett besök på ”Kunsthalle” i Hamburg, med dess rika samlingar med verk av Rembrandt, Rubens, Monet, Manet och Munch.

Efter konserten äter vi gemensam lunch och därefter gör vi en stadsrundtur i Hamburg med buss och engelsktalande guide. Senare på eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell. 5-skjärniga ”Hotel Louis C. Jacob”, som ligger vid Elbes strand. Hotellet är klassiskt elegant och Hanseatiskt konservativt. Middag på hotellet.

 

Måndag 18 juni HAMBURG – HEMRESA


Efter frukost lämnar hotellet och styr mot Hamburgs flygplats och inleder vår hemresa. Vi anländer till Arlanda/Kastrup.

 

RESEFAKTA:

Resmål: kryssning från London/Portsmouth till Hamburg. Resans längd: 8 dagar.

Avresa: till London den 11 juni 2018. Hemresa: från Hamburg den18 juni 2018.

Pris per person, del i utsides dubbelhytt (F): På förfrågan

Pris per person, del i utsides Deluxehytt E): På förfrågan

Pris per person, del i Junior suite (B): På förfrågan

Tillägg utsides hytt för eget bruk: på förfrågan

I priset ingår: Flyg ekonomiklass Stockholm-London-Hamburg-Stockholm. En hotellnatt på 5-stjärniga ”Hotell Corinthia” i London. Privat pianoafton med en av Steinwaypristagarna.

Lyxkryssning med Sea Cloud II, helpension (frukost, förmiddagskaffe/te, lunchbuffé, eftermiddagskaffe/te, middag, vickning. Till lunch och middag ingår vin och alkoholfria drycker. Guidade turer i London, Honfleur, Brügge och Hamburg med engelsk talande guide. En hotellnatt på 5-skjärniga ”Hotel Louis C. Jacob” i Hamburg. Konsertbiljett till Elbphilharmonien. Alla guider talar är engelsktalande.

Smärre ändringar kan förekomma p.g.a. valutakurser och bränsletillägg. Rederiets speciella bokningsregler gäller.

 

Livet ombord : Dagtid råder ledig klädsel. Glöm inte bekväma skor! Till middag klär man gärna upp sig. Ombord finns frisersalong, liten souvenirshop, bibliotek, litet gym, salong och bar. De vanliga kontokorten accepteras.

 

 

Skriv ut | Boka direkt